Gelegenheidsorkest op het terras van De Gouden Engel. (foto: Petra Schrijver)
Gelegenheidsorkest op het terras van De Gouden Engel. (foto: Petra Schrijver) Petra Schrijver

Zomerse blaasmuziek van een

Gelegenheidsorkest' op Huissense Dag

HUISSEN - Al tientallen jaren lukt het Piet Schrijver van De Bevelanders om in Huissen een enthousiaste groep muzikanten bijeen te krijgen om muziek te maken tijdens de ‘Huissense Dag’ op 30 juli.

Opnieuw gaan muzikanten uit verschillende orkesten samen een gelegenheidsorkest formeren. Ondanks het feit dat veel muzikanten elders van hun vakanties genieten, zitten er toch 14 muzikanten op het onlangs geopende Odeon op de Markt in Huissen.

Het orkest speelt er van 10 tot 12.00 uur. Na de lunchpauze verhuist het gezelschap naar het terras van De Gouden Engel aan de Helmichstraat, waar het orkest de laatste jaren tijdens de Huissense Dag is neergestreken. Aldaar zal het gelegenheidsorkest een aantal uurtjes voor de vrolijke noot zorgen.

Een feestelijk programma, met onder andere een aantal mooie nieuwe solistische nummers zal gebracht worden, volgens Schrijver. Slechts twee repetities zijn ingepland om de diverse nummers uit een breed repertoire in te studeren met de ervaren muzikanten. Het gaat daarbij om onder andere country, Egerländers, Duitse schlagers, Tiroler muziek en Nederlandstalige zomernummers. Iedereen komt aan zijn trekken. De muzikanten hebben er in ieder geval weer heel veel zin in. De blazers nodigen een ieder uit om gewoon eens gezellig te komen luisteren naar deze supereerlijke vorm van blaasmuziek. Informatie via 026 3250361.