Afbeelding

Tussenruimte

HUISSEN - Reizen gaat niet alleen met de voeten. Mijn ziel is op reis. Pelgrimeren is het openlaten van de tussenruimte. Dat is deze tijd natuurlijk op vakantie gaan. Maar het kan net zo goed thuis. In al die dagelijkse dingen.

Een goed gesprek maakt de rest van de dag anders. Een ruzie. Een moeilijke keuze die je moet maken. Een goed woord, een vriendelijke groet. Bijbelverhalen. Een mooi lied. Spelletjesmiddag, een bloemengroet uit de kerk, vrijdagmiddaginloop. Allemaal tussenruimtes. In die tussenruimte is God. Soms is ‘tussenruimte’ een ander woord voor God. Dat moeten we open laten, niet volstoppen, niet te veel organiseren. Heel veel theologische discussies over de ruimte waarin we God kunnen denken gaan over het bovennatuurlijke (transcendente) of dit aardse leven (immanente). God is voor mij steeds vaker ‘tussenruimte’. De momenten dat we even niet weten hoe te leven. Juist in die momenten is er een heilige stilte. Krijgen woorden een nieuwe lading. Wordt mijn leven teruggebracht tot een paar kernwoorden. In het openhouden van de tussenfase, in het wachten sluimert levenskracht. Is God met ons op weg. Goede vakantie, goede zomertijd (ds. Matthijs Glastra).

Kerkdiensten Protestantse Gemeente Huissen zomerperiode (10 uur): 28 juli ds. Jacques Franken, Elst; 4 augustus Elly Morelissen; 11 augustus pastor Ineke van Cuijk; 18 augustus ds. Matthijs Glastra. Vrijdagmiddag kerk open van 14 - 16 uur.