Afbeelding
Foto:

Haringparty

HUISSEN - Woensdag 19 juni vond er de jaarlijkse gezellige haringparty plaats voor het goede doel bij café Borrelzz. Op initiatief van Maaike Jansen, Hugo Ezendam en Pascal Nijboer werd de haringparty voor het derde jaar op rij georganiseerd.

Naast stichting Care for Calinan van Maaike Jansen op de Filipijnen, werd er een tweede goede doel gekozen namelijk; Foudation Enfant Haïti van Michael en Susan Broekman.

Tijdens de haringparty werd er een veiling georganiseerd die geopend werd door wethouder Theo Janssen. Men kon bieden op diensten en producten van ondernemers uit Huissen en omgeving. Ook werd er een loting georganiseerd. De opbrengst van de veiling, loting en spontane giften komen geheel ten goede aan de twee genoemde stichtingen.

De avond was succesvol en heeft ruim 6250 euro opgebracht. Een fantastisch bedrag dat grote wensen van de twee weeshuizen (in beide landen) in vervulling kan laten gaan. Het geld wordt onder andere besteed aan onderwijs. De stichtingen Care for Calinan (C4C) en Foundation Enfant Haïti (FEH e.v.) zijn twee transparante organisaties die uitsluitend werken met vrijwilligers. Ook de contactpersonen in de Filipijnen en Haïti ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden. De gedoneerde gelden komen, zonder tussenkomst van derden, volledig ten goede aan de lokale projecten. "Wij bedanken iedereen die op de haringparty was en danken alle ondernemers die een bijdrage hebben geleverd aan de haringparty 2019."