Afbeelding
Foto:

Pilot SBO De Vlinderboom

en Pro College geslaagd

BEMMEL - Dit schooljaar is SBO De Vlinderboom samen met het Pro College Bemmel een pilot gestart. Veel kinderen hebben behoefte om praktisch te werken, om de geleerde theorie in praktijk te brengen.

Om aan deze onderwijsbehoeften tegemoet te komen zijn de beide scholen met elkaar om tafel gaan zitten om te kijken hoe ze dit samen kunnen vormgeven. Het Pro College beschikt over praktijklokalen en leerkrachten die daarvoor zijn opgeleid. De kinderen uit De Vlier (10 – 11-jarigen) van SBO De Vlinderboom zijn vanaf begin dit schooljaar elke woensdagochtend naar het Pro College gegaan voor lessen koken en techniek.

In de klas hebben ze vooraf de theorie van deze vakken gehad. Eerst wordt het recept uitvoerig gelezen en besproken in de les op De Vlinderboom: wat heb je nodig en wat moet je doen. Om vervolgens op het Pro College het recept te gaan maken, het opruimen en afwassen is een vast onderdeel van deze les.

En bij de rekenlessen op De Vlinderboom leren de kinderen met welke maten je kan meten, en/of wegen, welke hulpmiddelen heb je daarvoor nodig. In de techniekles op het Pro College gaan de kinderen aan de slag om mooie dingen te maken. De docenten van het Pro College geven de praktijklessen, de leerkracht van De Vlinderboom ondersteunt.

De kinderen uit De Vlier zijn erg enthousiast over deze lessen. Ook de ouders en leerkrachten. "Volgend schooljaar willen we de pilot verder uitbreiden."