Ook wandelaars mogen soms (uit)blazen. (foto: Wim Woudt )
Ook wandelaars mogen soms (uit)blazen. (foto: Wim Woudt ) Wim Woudt

Exodustocht en ceremonie hand in hand

HUISSEN - Op zaterdag 25 juni wordt voor de negende maal de Exoduswandeltocht georganiseerd. Parallel daaraan vindt altijd een ceremonie plaats bij het Massagraf in Huissen.

Veel wandelaars zijn dan al onderweg; anderen vertrekken later of kiezen er voor de ceremonie mee te beleven. Ook niet-wandelaars zijn welkom bij de plechtigheid die plaats heeft van 9.30 tot 10.00 uur. "We zijn verheugd dat burgemeester Marian Schuurmans haar betrokkenheid bij het thema van WO II opnieuw toont door hierbij aanwezig te zijn." Een paar dagen later vertrekt zij, tevens ambassadeur van ons Exoduscomiré, definitief.

De scouts staan dit jaar centraal bij de herdenking. Dat komt omdat één van de in oktober 1944 bij De Praets omgekomen mannen - Henk Lentjes - actief was als scout. Hij heeft zijn leven opgeofferd om anderen te helpen. Voor de scouts is hij iemand die respect en dus een ode verdient.

Naast de aanwezigheid van burgemeester en scouts zullen de doedelzakspelers muzikaal en sfeervol ondersteunen. De Poppy zal door het Royal British Legion worden geplaatst, broederlijk naast de Marigold, symbool voor burgers geplaatst worden. Ook Stinase, Historische Kring Huessen, stichting Gedenkpark en Rode Kruis zullen hun verbondenheid tonen. Individuele bezoekers krijgen gelegenheid een bloempje te leggen.

De ceremonie is van en voor iedereen. Dat geldt ook voor de Exodustocht. Geniet van de natuur, muziek, en het sportieve element voor iedereen en wandel mee. Digitaal aanmelden kan. Ter plekke bij zalencentrum De Buitenpoort in Huissen kan aanmelden ook. (www.exodustocht.nl)