Afbeelding
Foto:

Ambachtelijke Bakker Theo Engelen 35 jaar een begrip in Lingewaard en omgeving

BEMMEL / HUISSEN - Het is in 1984 in Huissen begonnen. Daar zijn ze samen aan de Wijngaarden een bakkerij met winkel begonnen. Al jaren voorzien zij dus vele mensen van het dagelijkse brood en natuurlijk ook van heerlijk banket. Ruim 26 jaar was de winkel in Huissen hun enige verkooppunt maar eind 2010 kwam daar verandering in. Toen kwam er in Bemmel een winkel bij waar zoveel ruimte achter was dat toen ook werd besloten de bakkerij naar Bemmel te verplaatsen. Zo gezegd, maar niet zomaar gedaan.

Het was een tijd waarin het niet makkelijk was om je als kleine ondernemer staande te houden en dan toch deze stap wagen, getuigd van ondernemers zin. Vanaf medio 2011 vindt de productie dus plaats en Bemmel en krijgt Huissen dagelijks de verse voorraad aangeleverd. "Het was alsof we compleet opnieuw begonnen waren", aldus Theo en Ria Engelen. "Maar samen met ons team hebben de schouders eronder gezet en hebben we het tot een mooi resultaat kunnen maken."

Het verschil met 35 jaar geleden is toch wel dat het al lang niet meer alleen om het bakken van het product gaat. Er zijn zoveel zaken waar je tegenwoordig mee te maken krijgt dat is besloten dat Ria wat meer uit de winkel is gegaan om zich met al deze randzaken, die zeker ook belangrijk zijn bezig te kunnen houden (denk aan wet en regelgeving). Theo is nog gewoon zes dagen (lees nachten) in de bakkerij te vinden. Het liefste wat hij doet en waarvoor hij ooit heeft besloten een eigen bakkerij te beginnen. Producten maken met veel liefde en passie.

"Inmiddels kent iedereen wel de perenvlaai, het wijngaardeniersbrood, de Engeltjesbol, het heerlijke speculaas en natuurlijk de berenbroodjes. Wie is daar niet mee opgegroeid? Op dit moment zijn we bezig met de ontwikkeling van een eigen Lingewaards product... Hierover kunnen we nog niet teveel zeggen maar na de zomer willen we dit gaan introduceren."

Zo blijven Theo en Ria aan de weg timmeren.

Bakkerij Engelen… Gewoon… Hemels Lekker! Een beregoede bakker!