Afbeelding
Foto:

Wanneer komt de koop tot stand?

HUISSEN - Het kopen of verkopen van een woning is niet iets wat u dagelijks doet. Er zullen dus ook een aantal vragen bij u naar boven komen over hoe zo'n koop- en/of verkoopproces verloopt. Wanneer komt bijvoorbeeld de koop van een woning formeel tot stand? Arns & de Leeuw Makelaars legt u uit hoe dit proces verloopt.


Als de verkoper en de koper het eens worden over de voor hen belangrijkste zaken bij de koop (dat zijn meestal de prijs, opleveringsdatum en de ontbindende voorwaarden), dan legt de verkopende makelaar de afspraken vast in de koopakte. Meestal wordt er naast de eerdergenoemde punten nog een aantal aanvullende afspraken opgenomen in de koopakte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de overgang van het risico en de boeteclausule. Een ontbindende voorwaarde is overigens een belangrijk onderwerp. U krijgt als koper niet automatisch een ontbindende voorwaarde voor de financiering en/of bouwtechnische keuring, u zult dit bij het uitbrengen van uw bod moeten melden. Het is zaak dat de partijen het ook eens zijn over de aanvullende afspraken en ontbindende voorwaarden voordat de koopakte wordt opgemaakt. Zodra de verkoper en de koper de koopakte hebben ondertekend is de koop formeel tot stand gekomen. Vervolgens treedt voor de particuliere koper een (wettelijke) bedenktijd van drie dagen in werking. Wanneer de driedagenbedenktijd is verlopen en eventuele andere ontbindende voorwaarden geen obstakel meer vormen, dan zal op de afgesproken leveringsdatum de overdracht plaatsvinden bij de notaris.
Wilt u meer informatie? Of heeft u andere vragen over het koop- en/of verkoopproces, neem dan contact op met Arns & de Leeuw Makelaars. 026 3258210 • info@arnsdeleeuw.nl • www.arnsdeleeuw.nl.