Afbeelding

Alternatieve vakantie bewoners De Bloem

HUISSEN - De zomer is voor velen de tijd voor vakantie, voor vrolijkheid en gezellige activiteiten. En ondanks dat de bewoners van De Bloem (onderdeel van de RijnWaal Zorggroep) misschien niet meer ver op reis gaan, is het genieten van zomerse activiteiten zeker wel aan hen besteed.

Zo organiseerden de medewerkers samen met vele vrijwilligers en familie op 12 en 13 juni de Alternatieve vakantie. Samen met de bewoners werd er genoten van activiteiten zoals bloemschikken, een complete Playbackshow, en een beauty ochtend. Ook de innerlijke mens werd goed verzorgd met feestelijke ontbijtjes, een broodje knakworst of heerlijke zondagse soep tussen de middag en ’s avonds op woensdag lekker smikkelen van een frietje met kroket of frikandel en donderdag de grande finale met de barbecue samen met alle familie. Het complete restaurant van Sancta Maria was gevuld met vrolijke en smullende gezichten.

Ook werd dit feest begeleid door een troubadour, om samen mee te deinen en mee te zingen met oude klassiekers. Ondanks dat dit de eerste keer was dat de Alternatieve vakantie werd georganiseerd, was het meteen een groot succes. Zo liet een dochter van een bewoonster weten: ‘Mijn moeder heeft genoten de afgelopen twee dagen van alle activiteiten. Vooral de optredens van de playbackshow, ze zat heerlijk mee te zingen’. Ook de medewerkers hebben ervan genoten: ‘Ik vond het leuk om het samen te beleven, prachtig om de bewoners zo te zien genieten’. Tevreden blikt een bewoonster terug op de afgelopen dagen en op de medewerkers van RijnWaal: ‘Wat doen ze een hoop voor ons’.