Schip Ahoy in Nijkerk (01-09-19). (foto: archief SA)
Schip Ahoy in Nijkerk (01-09-19). (foto: archief SA)

Schip Ahoy present bij 'Sail op Scheveningen'

LINGEWAARD - Opnieuw maakt 'Schip Ahoy' zijn opwachting bij een groot internationaal maritiem evenement: de 'Sail op Scheveningen'. Na het eclatante succes van vorig jaar op de 'Sail Harlingen', is het nu de beurt aan Scheveningen om kennis te maken met Zeemanskoor 'Schip Ahoy'.

Eind deze week op zaterdag 22 juni, is het koor voor het eerst te gast in deze havenplaats. Enkele dagen daarvoor heeft hier de finish plaatsgevonden van de 'Liberty Tall Ships Regatta', die geheel in het teken staat van de herdenking van 'D-day', nu 75 jaar geleden. Deze vloot ligt gedurende het 4-daagse evenement afgemeerd in de zogeheten 1e Haven. Te midden van al die prachtige grote zeilboten en andere antieke schepen, gaat 'Schip Ahoy' op zijn bekende aanstekelijke wijze het publiek vermaken met de mooiste nummers uit het rijk gevarieerde repertoire. De romantische zeemansliederen met hun meeslepende melodieën, zullen over het water van de haven weerklinken en krijgen ongetwijfeld nog eens extra kleur in dit buitengewoon prachtige decor.

De optredens van 'Schip Ahoy' vinden plaats op een podium aan de 1e Haven tussen 12.00 en 17.00 uur; de 'Sail op Scheveningen' duurt van donderdag 20 - zondag 23 juni. Mocht u hiervoor in de gelegenheid zijn: de 'Sail op Scheveningen' -mede opgeluisterd door 'Schip Ahoy'- is een bezoek meer dan de moeite waard!