RijnWaalZorggroep zoekt creatieve vrijwilligers

HUISSEN - RijnWaal Zorggroep locatie Sancta Maria te Huissen is op zoek naar creatieve vrijwilligers die onze ontmoetingsruimte ‘t Rosendael bij bijzondere gelegenheden willen aankleden. Denk bijvoorbeeld aan de seizoenen, carnaval, Pasen, Kerst of andere gelegenheden.

"Bent u die creatieve vrijwilliger die wij zoeken? Laat het ons weten! U kunt contact opnemen met onze vrijwilligerscoördinator Ellen van Moerkerk op telefoonnummer 0481 750783 of per e-mail ellen.vanmoerkerk-ab@rijnwaal.nl. Ellen zal de verschillende mogelijkheden met u bespreken."

Nieuwe editie

Mededelingen HKH

HUISSEN - De nieuwste uitgave van Mededelingen van de Historische Kring Huessen staat weer vol met allerlei wetenswaardigheden over Huessen.

Zo staat er een verhaal in over het bezoek van Huissense schooljeugd aan het stadsmuseum Hof van Hessen en een artikel over de bouw eind jaren '50 van de flats op Brouwersland. Huissen kreeg daardoor echte stadsallures, werd destijds gesteld.

"Uw medewerking wordt gevraagd voor het benoemen van personen op verschillende foto's en er is te lezen wat de archeologische onderzoeken op het bouwterrein aan de Weverstraat heeft opgeleverd. Kortom, mocht u geïnteresseerd zijn in deze en nog andere verhalen, dan kunt u terecht bij stadsmuseum Hof van Hessen aan de Vierakkerstraat in Huissen. Voor 20 euro per jaar krijgt u in het vervolg Mededelingen thuisbezorgd en heeft u gratis toegang tot het museum."

Opnieuw winst voor E. van Aalten

LINGEWAARD - Op zaterdag 1 juni werd een midfondvlucht gelost in Soissons. De duiven legden de 330 km. met een gemiddelde snelheid van maar liefst 92 km/uur af.

E. v. Aalten had, nadat de duiven om 07.30 uur gelost waren, om 11.04 uur zijn eerste duif thuis. 2e. L. Joosten, 3e. C. Neijenhuis, 4e. Th. Peters, 5e. C. Vermeulen, 6e. H. Cornelissen, 7e. T. Sas, 8e. F.J. Kiezenberg Jr., 9e. P. Eeuwes, 10e. W. Buijs, 11e. A. Borgers.