Afbeelding
Foto:

Gratis evenement voor jong én oud


Internationale Modelbouw Dagen in Elst (Gld)

ELST - Voor de negende keer op rij worden in Elst (Gelderland) op zaterdag 1 en zondag 2 juni de Grote Internationale Modelbouwdagen georganiseerd. Dit evenement, dat eens in de twee jaar georganiseerd wordt, trok twee jaar geleden liefst meer dan 100.000 bezoekers naar Elst in de Betuwe.

Ook dit jaar vindt dit evenement weer plaats. In een gebied van liefst 4 km2 vinden demonstraties plaats van alle mogelijke takken van de modelbouw, kunt u genieten van allerlei shows op het gebied van modelbouw en presenteren diverse ondernemers op het industriepark De Aam hun producten. Bovendien kunnen kinderen bij de meeste attracties zelf actief aan de slag.
Wat kunt u zoal verwachten:

  1. Doorlopende vliegshows met vliegtuigen, helikopters en drones.

  2. Off-road auto's in schaal 1:5, 1:8 en 1:10.

  3. RC-trucks en -grondverzet machines uit Nederland, Duitsland en Belgiƫ in schaal 1:16.

  4. Er zijn viergrote trucks in schaal 1:4.

  5. Tractor Pulling (radiografisch) met op zaterdag een wedstrijd Tractor Pulling.

  6. Drift auto's: RC Drift auto's.

  7. Radiografisch bestuurbare tanks en militaire voertuigen.

  8. Speedboten op de vijver Aamse plas en een echt Baywatch model. Modelbouwschepen in schaal op de plas Westeraam bij de Jumbo Maclean.

  9. Lego show. Men kan hiervoor terecht in de gymzalen van de volgende basisscholen: De Wegwijzer, De Zon en Elstar.

  10. Een echte hovercraft, waar zes mensen tegen betaling in mee kunnen glijden/varen over de plas achter het bedrijvenpark De Aam.

  11. In een echte helikopter kunt u rondvluchten maken richting Nijmegen of Arnhem, afhankelijk van de windrichting. Dit natuurlijk wel tegen betaling.

  12. Bezoekers kunnen ook zelf met een rc-auto rijden. Naast de deur van onze winkel ligt een demobaan waarop u zelf kunt ervaren hoe het is om met een rc-auto te besturen.

  13. Quad rijden. Maak zelf eens een ritje met een quad. Tegen een kleine vergoeding is dit mogelijk!

  14. Tuning cars, boom cars, American cars

  15. HCC!m Modelspoorbaan digitalisering.

  16. Op een veld op het evenemententerrein kunt u kleiduiven schieten.

Bij de winkel van Hobma Modelbouw treft u diverse stands van fabrikanten met hun nieuwste producten aan. De meeste demonstraties vinden in de buitenlucht plaats. Er wordt rekening gehouden met een bezoekersaantal van ruim 100.000. "Daarom vragen wij u zoveel mogelijk van het openbaar vervoer gebruik te maken. De grote parkeergarage bij station Elst is gratis toegankelijk. Tijdens deze Internationale Modelbouwdagen rijden er doorlopend gratis bussen van en naar station Elst. Ook rijden er gratis pendelbussenrond over de Industrieweg Oost. Meer informatie zie www.modelbouwdagen.nl.