Zonnebloem Gendt. (foto: N. Pinta)
Zonnebloem Gendt. (foto: N. Pinta)

Met de scootmobieltocht op pad via de Zonnebloem Gendt

GENDT - "Bijna elk jaar gaan we met Zonnebloem Gendt op pad en begeleiden wij een groep van onze gasten in de scootmobiel. Zo ook dit jaar. Het groepje was niet groot, daardoor had elke scootmobieler zijn eigen begeleiding dat is ook wel een luxe zeg!"

"We verzamelden rond 10.00 uur voor koffie met gebak bij Grandcafé nummer 19. Eerst even gezellig kletsen en dan op pad door ons mooie Lingewaard. Deze keer gingen we op pad via allerlei mooie wegen, fietspaden naar de Zandse kerk in Huissen. Daar werden we ontvangen voor een heerlijke lunch. De kerk wordt een soort gemeenschapshuis en is in handen van Stichting de Zandse kerk. Dit zijn een hele groep vrijwilligers die de kerk verbouwen en activiteiten begeleiden, zoals een koffieochtend, musicals voor scholen, uitvaarten en zoals nu een gezellige lunch verzorgen voor Zonnebloem Gendt. Zij vertelden ons ook dat de Zandse kerk dezelfde architect had gehad als de kerk in Haalderen. En waarom de Zandse kerk was gebouwd. Nadat dit alles togen we weer over de Lingewaardse wegen naar ons mooie Gendt waar we afsloten met een ijsje.

Om activiteiten zoals deze te kunnen blijven ontplooien gaan we dinsdag 4 juni weer op pad met onze loten. Het grootste deel van de opbrengst is voor onze afdeling. Maar het wordt telkens moeilijker om met onze vrijwilligers heel Gendt te belopen. Dus bij deze vind je het leuk om langs de deur loten te verkopen en zou je de Zonnebloem willen helpen, neem dan contact op via 0481 425258 of zonnebloem13@gmail.com."