Afbeelding
Foto:

Muziekfestival Lingewaard wordt groot spektakel

BEMMEL - Op zondag 14 juli vindt in Bemmel een uniek evenement plaats. Dan organiseren Het Smartlappenkoor Lingewaard in samenwerking met Egerländerkapel De Leemkuulers, de stichting Zwitserse week en de Ondernemersvereniging Beleef Bemmel het Muziekfestival Lingewaard.

Op die dag zullen in het centrum op vijf verschillende podia twintig koren optreden en zal op het Kinkelplein bij het Gemeentehuis gelijktijdig het Internationale Kapellenfestival plaatsvinden met vier blaaskapellen uit binnen- en buitenland. Dit met onder andere medewerking van onze Zwitserse gasten, dit jaar de Spiel der Luzerner Polizei, die jaarlijks naar Bemmel komen voor de Zwitserse week tijdens de vierdaagse.

De opening van dit muzikale spektakel vindt om 11.30 uur plaats op de Markt door burgemeester mevrouw Schuurmans. Dan zullen zo'n duizend muzikanten- zangers- en zangeressen gezamenlijk het openingslied ten gehore brengen. Dat alleen al mag u niet missen. Vanaf 12.00 tot 18.00 uur zingen de koren dus op de vijf podia in het centrum. De blaaskapellen treden vanaf 12.00 tot 17.00 uur op aan het Kinkelplein bij het Gemeentehuis.

Natuurlijk is er ook gedacht aan vertier voor de kleintjes, een kinderplein met leuke gratis attracties en kan gebruik worden gemaakt van de diverse horecagelegenheden om de inwendige mens te versterken. Zet dit evenement vast in uw agenda want zeker voor de vakantieganger, maar natuurlijk ook voor alle andere belangstellenden belooft het een gezellige dag te worden met voor elk wat wils. Gratis parkeerruimte is overal voldoende aanwezig. De organisatoren heten een ieder van harte welkom. Meer informatie staat op www.muziekfstivallingewaard.nl.