Dit beeld is voor de gemeente al jaren een doorn in het oog.  (foto: Sjaak Veldkamp)
Dit beeld is voor de gemeente al jaren een doorn in het oog. (foto: Sjaak Veldkamp) Foto: sjaak veldkamp

Zaal Het Wapen van Bemmel

maakt plaats voor wonen

BEMMEL – De zaal van Het Wapen van Bemmel is verkocht. Van Wijk Vastgoed ziet als nieuwe eigenaar mogelijkheden voor een appartementencomplex. Vijf jaar geleden nog zagen de vorige eigenaren hun bouwplan onhaalbaar worden door realisatie van Centrumplan Bemmel.

De plannen zijn pril. De verkennende gesprekken met de gemeente zijn achter de rug. Er staat nog geen potloodlijn op papier, maar voor Michel van Wijk, oprichter van Van Wijk Vastgoed, is het wel duidelijk dat er iets moois komt midden in het centrum van Bemmel. "Het is een goede en sterke, stabiele plek voor de bouw van appartementen."

In 2014 lag de situatie heel anders. Theo van Zon en Jan Wilting liepen al een tijdje met de gedachte om de zaal te ruilen voor een appartementencomplex. Maar de vraag in Bemmel raakte verzadigd. Vooral door bouwactiviteiten in de eerste fase van het centrumplan, zo vonden de toenmalige eigenaren destijds. " In het centrum van Bemmel is bouwen van koopwoningen en winkels dan ook een onaanvaardbaar risico."

Tijden veranderen. Appartementen zijn zeer gewild. Michel van Wijk is er nog niet uit of hij in het plan ook winkelruimte opneemt. De kansen zijn gering, laat hij bij voorbaat weten.

Dat de vraag naar luxe appartementen in Lingewaard groot is, heeft hij al mogen ervaren. In Huissen bouwt hij aan de Weverstraat een complex met commerciële ruimten en tien luxe appartementen, waarvan twee penthouses. Prijsklasse vanaf ruim 3 ton. Alles verkocht. In Bemmel komen aan de Loostraat ook tien luxe appartementen met penthouses. Veertig aspirant-kopers hebben zich al gemeld.

Er is in Bemmel ook vraag naar minder luxe maar goede appartementen van 50 tot 100 vierkante meter, zegt Michel van Wijk. Dit wordt de basis voor het plan Wapen van Bemmel. De eerste gesprekken met de gemeente zijn positief. In het najaar komt hij terug met de eerste schetsen. De appartementen, met een ondergrondse parkeergelegenheid, worden vast tegen het café gebouwd.