De werkzaamheden op sportpark De Vijzel in Doornenburg zijn in volle gang. (foto Sjaak Veldkamp)
De werkzaamheden op sportpark De Vijzel in Doornenburg zijn in volle gang. (foto Sjaak Veldkamp)

Multifunctioneel kunstgrasveld voor Open Club

DOORNENBURG – GVA kan het hele jaar door invulling geven aan buitenactiviteiten in het kader van de Open Club. Hiervoor zijn de voorbereiding begonnen om het trainingsveld te veranderen in een multifunctioneel kunstgrasveld. Naar verwacht kan het in de zomer in gebruik worden genomen. De Open Club is voor de provincie een speerpunt in het sportbeleid.

Provincie Gelderland en de gemeente hebben subsidie verleend. Het college draagt de Open Club een warm hart toe. "Wij vinden het belangrijk voor de leefbaarheid van onze dorpen en wijken in de gemeente. GVA heeft als eerste vereniging uit Lingewaard deze stap gezet." De samenwerking die daardoor in Doornenburg is ontstaan komt volgens het college de maatschappelijke betrokkenheid en de leefbaarheid ten goede. "Ze vervullen daarmee een voorbeeldfunctie voor andere initiatieven."

GVA is al een poosje bezig met de ontwikkeling van de Open Club. De voetbalvereniging wil daarmee naast voetbaltrainingen meerdere activiteiten aanbieden voor de inwoners van Doornenburg. Hiervoor is het projectplan Samenwerking in Beweging geschreven. "In 2021 moet voor elke doelgroep een passende activiteit zijn gerealiseerd. Kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen, chronisch zieken en mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking kunnen allemaal op hun eigen manier sportief en sociaal meedoen op en rondom het sportpark van GVA."

De Open Club richt zich op groepen van jong tot oud. Activiteiten worden hierop afgestemd. Zowel binnen als op het trainingsveld. Dit is echter niet altijd beschikbaar. In de winter door regen, sneeuw en vorst. In de zomerperiode vanwege het jaarlijks inzaaien van het gasveld niet bespeelbaar. Het kunstgrasveld biedt uitkomst om het veld multifunctioneel te benutten, mogelijk met een atletiekbaan.