Afbeelding
Foto:

Visspecialist Janss in Lingewaard

LINGEWAARD - Wij bestaan nu ongeveer drie jaar. Hoa is nu ongeveer 3,5 jaar in Nederland, zij is afkomstig uit Vietnam en was kansloos op de arbeidsmarkt, ondanks dat zij in negen maanden haar inburgeringsdiploma heeft behaald.

Jos heeft daarom na precies 25 jaar zijn baan bij de sociale werkplaats Presikhaaf opgezegd en samen zijn ze Visspecialist Janss begonnen. "We zijn namelijk beiden dol op vis, we eten het wel vijf keer per week."

Visspecialist Janss staat op de wagen en de werkkleding, dit omdat er volgens Janssen al zoveel Janssens zijn en Janss klinkt wel leuk. "We hebben onszelf alles aangeleerd. Hoa maakt elke dag de haring schoon en helpt de klanten terwijl Jos de vis bakt en inpakt. Als je aan de klanten vraagt hoe de vis is, zeggen ze allemaal dat de haring erg lekker is en zo mooi en goed schoon gemaakt is en de kibbeling en lekkerbek de lekkerste in de regio is.

We zijn op donderdag binnen de gemeente Lingewaard bij het Texaco tankstation Mattijssen (nu Tango) op de Zilverkamp in Huissen begonnen. Nu staan we hier twee dagen per week. Op donderdag van 10.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.30 tot 17.00 uur. Sinds januari staan we nu ook op woensdag in Bemmel op het marktplein van 10.30 tot 17.30 uur."