Herdenkingsbijeenkomst bij het oorlogsmonument aan de Pannerdenseweg in Doornenburg. (foto: harmonie Sint-Caecilia)
Herdenkingsbijeenkomst bij het oorlogsmonument aan de Pannerdenseweg in Doornenburg. (foto: harmonie Sint-Caecilia)

Dodenherdenking

in Doornenburg

DOORNENBURG - Op 4 mei vindt elk jaar de Nationale-herdenking plaats. Om 20.00 uur worden in het hele land twee minuten stilte in acht genomen voor de oorlogsslachtoffers. Zo ook in Doornenburg.

De herdenking in Doornenburg begon met een herdenkingsviering in de Martinuskerk. Tijdens deze bijeenkomst werd er een mooi en indrukwekkend verhaal verteld door Gert Huting over Doornenburgers die tijdens de oorlog de Waal overstaken om te vluchten en op zoek gingen naar vrijheid. Na de bijeenkomst in de kerk vertrokken alle aanwezigen richting het oorlogsmonument aan de Pannerdenseweg alwaar al vele belangstellenden stonden te wachten. Na het spelen van de Last Post was het twee minuten stil. Daarna werden de namen van de omgekomen Doornenburgse oorlogsslachtoffers opgenoemd en werden er bloemen gelegd bij het monument.

Avondwakegroep, koor Jekadee, herenkoor, harmonie Sint-Caecilia, Schutterij Gijsbrecht van Aemstel, IKC De Doornick en Oranjecomité verleenden hun medewerking aan een ingetogen en mooie bijeenkomst van herdenking.