Winnaar Gerrit Jeurissen Award 2019. (foto: Gerrit Jeurissen Fonds)
Winnaar Gerrit Jeurissen Award 2019. (foto: Gerrit Jeurissen Fonds) Gerrit Jeurissen Fonds

Winnaars Gerrit Jeurissen Award

HUISSEN - Afgelopen donderdag 25 april was de prijsuitreiking van de zesde editie van de Gerrit Jeurissen Award. Stichting Pay it Forward Huissen won een bedrag van 3.000 euro voor het onderhoud en de reparatie van een tweedehands bus.

Zij gebruiken de bus voor het vervoeren van goederen voor mensen met een (zeer) laag inkomen. Ook wonnen zij de publieksprijs, beschikbaar gesteld door ONS Accountants en Belastingadviseurs. Scoutingband Huissen en wijkverenging ’t Kempke vielen ook in de prijzen.

Na de opening door wethouder Johan Sluiter, gaven de genomineerden een korte publieke presentatie bij zalencentrum De Valom in Huissen. Ook gaf de winnaar van vorig jaar, Roparun Lingewaard, een presentatie. Na het juryberaad werden de prijzen uitgereikt. Scoutingband Huissen won de tweede prijs (1.500 euro) voor de aanschaf van een trommel en twee trompetten. De derde prijs (500 euro) ging naar wijkvereniging ‘t Kempke voor de aanschaf van een AED in de wijk en een financiële reserve voor activiteiten ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum.

De Gerrit Jeurissen Award is een initiatief van stichting Gerrit Jeurissen Fonds. Deze award wordt jaarlijks toegekend aan initiatieven met een sociale en/of ideële strekking ten behoeve van het algemeen maatschappelijk belang in Huissen.

Volgend jaar ook meedoen? Heeft uw vereniging of stichting een goed initiatief, maar ontbreken de financiële middelen? Dien dan een aanvraag in voor de volgende Gerrit Jeurissen Award. Deze zal plaatsvinden in het voorjaar van 2020. Voor meer informatie zie www.gerritjeurissenfonds.nl.