Afbeelding
Foto:

Stedelijke Muziekvereniging Huissen verzorgt Bevrijdingsconcert

HUISSEN - Zondag 5 mei verzorgt de Stedelijke Muziekvereniging Huissen -samen met Dick van Altena- het traditionele Bevrijdingsconcert in de Stadsparochiekerk Huissen, aanvang 20.00 uur.

Het is het eerste concert van de Stedelijke Muziekvereniging onder leiding van de nieuwe dirigent Rudy Böhmer. Deze heeft een rijke muzikale loopbaan onder meer als kapelmeester bij de Koninklijke Luchtmachtkapel en dirigeert momenteel diverse orkesten in de regio. Tijdens het bevrijdingsconcert worden vijf bekende muzikale werken ten gehore gebracht die in het teken staan van de bevrijding. Daarnaast begeleidt het orkest Dick van Altena in enkele van zijn zangnummers. Met het aantrekken van Böhmer kiest de 'Stedelijke' voor een orkest dat zich verder wil bekwamen in de moderne harmoniemuziek. Rudy Böhmer arrangeert de meeste werken zelf en het bestuur hoopt en verwacht hierdoor op een nieuw elan voor het orkest zodat gevorderde muzikanten interesse krijgen voor de Stedelijke Muziekvereniging.

Daarnaast is het de bedoeling bij jongere muzikanten meer belangstelling te wekken om bij een harmonie-orkest te spelen. Want dat is een probleem waar veel orkesten mee te kampen hebben. Daarom werkt de Stedelijke Muziekvereniging nauw samen met basisscholen om de jeugd hiervoor te interesseren. Is eenmaal de belangstelling gewekt dan heeft de Stedelijke Muziekvereniging zelf docenten in dienst die de leerlingen verder kunnen opleiden in het spelen van allerlei muziekinstrumenten.

"Heb je interesse, schroom niet, kijk op www.stedelijkemuziekhuissen.nl en meld je aan voor lessen of voor het orkest. Sturen van een mail kan ook naar: stedelijke@gmail.com."