Onderweg naar Bemmel.
Onderweg naar Bemmel.

Herdenken en vieren 4/5 mei

LINGEWAARD - Op zondag 5 mei – Bevrijdingsdag – zal het bevrijdingsvuur in Huissen opgehaald worden door wandelaars van deBol en kan iedereen die de tocht mee wil maken aansluiten om 10.30 uur op de Markt in Huissen.

Na een korte en feestelijke ceremonie zullen verschillende loopgroepen het vuur naar de diverse kernen van de gemeente Lingewaard brengen. De wandelaars uit Bemmel lopen via de Heuvelsestraat waar bij de kapel van 'Maria van de bloeiende Betuwe' wordt stil gestaan. Na een korte plechtigheid worden er bloemen neergelegd bij de kapel of kan men een kaarsje opsteken!

Voor alle wandelaars is er daarna een pauze met koffie en broodjes. Na de pauze gaat de tocht verder naar Bemmel en zal het vuur gebracht worden naar het Oorlogsmonument op het gazon bij kasteel De Kinkelenburg in Bemmel, waar deze tocht wordt afgesloten met een korte plechtigheid.

Het bestuur van stichting deBol nodigt graag jong en oud uit om aan deze bijzondere tocht mee te doen. "Het zou fijn zijn als u ons (in verband met koffie en broodjes) even via de mail: stichting.debol@planet.nl laat weten of u mee gaat lopen en met hoeveel personen u gaat deelnemen. Voor deelname aan deze tocht, inclusief koffie en lunch vragen wij vier euro per persoon (u kunt dit betalen voor vertrek uit Huissen). Meer informatie staat op: www.debolbemmel.nl of bel ervoor naar 06 54975063 / 06 22540214."