Hans Witjes met het eerste boek. (foto: Heleen Lem)
Hans Witjes met het eerste boek. (foto: Heleen Lem)

Hans Witjes presenteert nieuw boek

HUISSEN - De Huissense schrijver annex singer-songwriter Hans Witjes heeft een nieuw boek geschreven. Het is de thriller 'Dodenweg naar geluk'.

Het boek gaat over de 49-jarige interim-manager Pieter de Waard, die zijn baan opzegt, zijn huis verkoopt en de weg inslaat naar meer geluk. Hij verhuist naar Playa del Inglés op Gran Canaria om daar van zijn hobby als singer-songwriter zijn beroep te maken. Dat op zichzelf blijkt al moeilijk genoeg te zijn, maar hij raakt ook nog eens volop betrokken bij een seriemoordzaak in Nederland. Die is in onderzoek bij het vermaarde inspectie-duo Victor van der Hoek en Carmen Borst, die ondanks hun faam na drie moorden in een aangekondigde serie van zes, nog steeds geen enkele aanwijzing hebben die tot de dader of daders kan leiden. Dankzij informatie van Pieter wordt de zaak vlot getrokken en uiteindelijk ook opgelost, al neemt deze nog wel een verrassende wending.

In deze literaire thriller komen ook levenskwesties als #MeToo, overspel en dementie aan de orde. Op zaterdag 4 mei tussen 14.30 en 16.00 uur zal Witjes het boek presenteren en signeren in café Het Moment aan de Vierakkerstraat 28 in Huissen. De presentatie zal muzikaal worden omlijst met drie van zijn eigen liedjes, waarvan teksten in het boek worden gebruikt. Deze liedjes zal Witjes samen met de bekende Huissense muzikant Peter Sluiter ten gehore brengen. Belangstellenden zijn welkom.