De kletskoekmaatjes doen een vragenspel nav de theatervoortstelling. (foto: Greet Evers)
De kletskoekmaatjes doen een vragenspel nav de theatervoortstelling. (foto: Greet Evers)

Kletskoek in Angeren

ANGEREN - Op 11 april heeft theatergroep Bint de theatervoorstelling 'Kletskoek' gespeeld. Kletskoek gaat over nieuwsgierig zijn naar de ander, over iets voor een ander kunnen betekenen en over het plezier van elkaar ontmoeten.

De kinderen van basisschool De Marang en de ouderen van RijnWaalzorggroep komen elkaar regelmatig tegen in het kulturhus in Angeren, maar kennen elkaar niet. Wat weten zij nou eigenlijk echt van elkaar? Wat is er waar en wat is er kletskoek? Groep 5 en de ouderen namen tijd voor elkaar, door iets samen te doen en met elkaar in gesprek te gaan ontstaat verbondenheid, meer begrip en wederzijds respect.

Groep 5 bracht op 11 april een bezoek aan de ouderen in het kulturhus in Angeren, waar ze samen met hun eigen Kletskoekmaatje naar de voorstelling gekeken hebben. De voorstelling ging over alleen zijn, vriendschap, vooroordelen en dromen. Na het zien van de voorstelling speelden de ouderen en kinderen het Kletskoek-spel met vragen over thema’s uit de voorstelling. Vragen waren: ‘Wanneer ben jij verliefd geweest?’, ‘Waar kun jij wel hulp bij gebruiken?’ of ‘Waar word jij nou blij van?’ Afgelopen week is er nog een verrassing vanuit de kinderen naar de ouderen gebracht.

Het project 'Kletskoek' was de aftrap van een van de projecten waarmee de werkgroep Leefbaar Angeren bezig is: “Jong leert van oud en oud leert van jong”. Er zijn alweer nieuwe plannen gemaakt om de verbinding in het dorp tussen jong en oud te realiseren, zodat ze van elkaar kunnen leren.