Start landelijke opschoondag. (foto: Vrijwilliger afvalbrigade)
Start landelijke opschoondag. (foto: Vrijwilliger afvalbrigade) Vrijwilliger afvalbrigade

Opschoondag Huissen groot succes!

HUISSEN - Zaterdag 23 maart was het Landelijke Opschoondag. Zwerfafvalbrigade Huissen heeft het initiatief genomen om op deze dag in het bijzonder aandacht te vragen voor al het zwerfafval dat in grote mate aan het toenemen is.

En een succes was het zeker, bijna dertig mensen van jong tot oud hadden zich verzameld in het centrum van Huissen. Na een heerlijke kop koffie en thee, aangeboden door Café nr5 en Broekman Mode is iedereen met veel enthousiasme aan de slag gegaan en kwamen we na enige tijd terug met een grote ‘vangst’. Van blikjes tot plastic, zakjes hondenpoep, papier, sigarettenpeuken, kleerhangers en zelfs een paar schoenen behoorden tot deze ‘vangst’. Er zijn vijftien volle vuilniszakken zwerfafval opgehaald door de vrijwilligers.

Wij als vrijwilligers van Zwerfafvalbrigade Huissen kijken terug op een bijzonder geslaagde dag en bedanken een ieder die zich in heeft gezet! En in het bijzonder ook gemeente Lingewaard voor de nieuwe fietskar.

Elke eerste zaterdagochtend van de maand komen de vrijwilligers van Zwerfafvalbrigade Huissen bij elkaar om het zwerfafvalprobleem aan te pakken. Ons doel is om bewustwording te creëren en het geven van het goede voorbeeld om er op die manier voor te zorgen dat wij als vrijwilligers in mindere mate nodig zijn voor het opruimen van zwerfafval.

Zaterdag 6 april om 9.30 uur verzamelen we weer. "Wil je ook een keer je steentje bijdragen? Meld je dan aan via onze Facebookpagina én volg ons op Instagram en Twitter."