HV Huissen viert alvast een titelfeestje. Veel lof voor trainer/coach Huub Vermeulen (staand, links). (Foto: Karin Sluiter)
HV Huissen viert alvast een titelfeestje. Veel lof voor trainer/coach Huub Vermeulen (staand, links). (Foto: Karin Sluiter) Foto:

HV Huissen viert in hol van leeuw alvast titel

Handbalsters 'kampioen': 'Huub Huissen Huub'

Ze wonnen tot aan zaterdagavond alle -15- wedstrijden. Bij winst op aartsrivaal én enig overgebleven concurrent HV Angeren kon dames 1 van HV Huissen zaterdagavond de titel pakken. Ondanks het gelijkspel (17-17) vierde de ploeg van trainer/coach Huub Vermeulen alvast een kampioensfeestje. Diezelfde Vermeulen werd door speelsters geroemd.

Tekst: Hans Schmeinck

De Huissense handbalsters kunnen de titel in de tweede klasse B eigenlijk niet meer mislopen, alleen als ze zelf de komende (en laatste) twee wedstrijden beide verliezen én HV Angeren wint haar enige duel met –hoogstwaarschijnlijk- meer dan 20 doelpunten dan loopt het alsnog faliekant mis voor HV Huissen. Een welhaast ondenkbaar scenario, vandaar dat de blauwhemden in het hol van de leeuw (lees: de Gendtse thuishal van Angeren, Walburgen) dan ook een kampioensfeestje vierden.

Want hoewel het 17-17 gelijkspel (rust: 7-10) bij de Angerense aartsrivaal het eerste puntverlies in deze competitie betekende voor de ploeg van trainer/coach Huub Vermeulen, moet het ene punt dus toereikend zijn. ,,De ontlading was zo groot, omdat we niet hebben verloren van Angeren'', legde Vermeulen na afloop uit. De immer rustige Huissenaar zal in de slotseconden echter ook even hebben gesidderd toen Karlijn Hoogveld de stand naar 18-17 tilde.

Maar enige arbiter keurde de ogenschijnlijk geldige treffer af. Tot grote frustratie van Angeren-coach Fred Wieland. ,,De scheids kon niet zien dat Karlijn de cirkel raakte, hij stond op de middellijn! Gelukkig gaf hij dat naderhand ook toe. Maar daar kopen we niks voor.''

Rustig

De hectische slotfase werd mede veroorzaakt doordat de Huissensen steeds nerveuzer werden. ,,Huub kreeg ons rustig, hield de zenuwen zo goed mogelijk in bedwang'', vertelde aanvoerster Linda Mekkelholt. ,,Hij is sowieso erg belangrijk voor ons. Huub is eerlijk, geeft duidelijke uitleg en communiceert goed.'' Topscorer Loes Janssen –dit duel zes goals, en al 88 dit seizoen- geeft ook hoog op over Vermeulen. ,,Hij heeft ons vertrouwen gegeven. Vanavond bleef hij rustig, wisselde hij op tijd en coachte hij positief.''

Vermeulen zelf: ,,Soms wisselde ik meiden juist ook niet. 'Júllie moeten het nu doen', zei ik dan.'' Het pakte goed uit. ,,Want dit gaan we niet meer uit handen geven.'' Die laatste twee wedstrijden, dinsdag 2 april bij Ha-Stu en zondag 7 april thuis tegen UGHV- wil de coach winnen. Al was het alleen maar om te tonen dat Huissen de echte en terechte kampioen is. Zaterdagavond zong een fan zachtjes, maar duidelijk hoorbaar 'Huub, Huissen, Huub'.

Heeft het team wat te zoeken in de eerste klasse? ,,Ik hoop van wel'', houdt Vermeulen zich koel op de vlakte. Captain Mekkelholt: ,,Zeker wel. We moeten onszelf opnieuw uitdagen.''

                                

Titelkansen heren verkeken

Ook heren 1 van HV Huissen maakt kansen op de titel. Beter, maakte. Want zondagmiddag verloor de ploeg van Johann Peters met 28-23 bij DOS in Drente en zijn de titelkansen in de hoofdklasse A miniem geworden. Peters denkt zelfs dat ze 'verkeken' zijn. Toch wil hij het laatste duel winnen, waardoor een tweede plaats –en mogelijk promotiewedstrijden- bereikt kan worden.