Illustratie van Lika Tov.
Illustratie van Lika Tov.

Kom-erbij-viering Huissen

HUISSEN - Het leven is vol verrassingen, het daagt je uit. Maar gelukkig is er altijd een veilig thuis. Hoe begon dat? Als klein mensje verkende je eerst je wiegje, daarna kruipend je kamertje en het hele huis. Je leefwereld werd groter en groter.

‘Die buurvrouw in de straat is aardig’. Rijdend op je driewieler ontdekte je dat die buurman verderop: een mopperkont is. Op je fietsje verken je de buurt. En steeds is er een veilig thuis waar je terugkeert. Als puber ga je de wijde wereld in, kom je laat thuis. Doe je dingen die je ouders je ooit verboden. Maar ja, waarom zou je niet...?

Het zijn 'Pippi momenten' in het leven. Annika: 'Ik durf ‘t niet, Pippi! Kan jij het wel?' Pippi: 'Ik heb ‘t nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!' Het leven daagt jou uit! Vanuit een vertrouwd en veilig nest ga je het leven aan. Zo wordt je volwassen, word jij de persoon die jij bent.

In een gelijkenis vertelt Jezus over een jongere die de wijde wereld in gaat, op avontuur. Maar als ‘t mis gaat, is hij dan 'verloren'? Zijn vader loopt,hem met open armen tegemoet! Daar gaat het over in de 'Kom-erbij- viering' op zondagmorgen 31 maart, 10 uur. In het kerkgebouw van de Protestantse Gemeente aan het Raadhuisplein in Huissen is dan weer de speciale viering van de Huissense kerken (R.K.en protestants). Pastor Victor Bulthuis en dominee Matthijs Glastra leiden samen deze viering voor jong en oud. Gospel zanggroep 'Our voices' onder leiding van Shelly Goes verleent haar medewerking. U bent hartelijk welkom. Namens de werkgroep Kom-er-bij, Leen Capel.