Afbeelding
Foto:

Ik hou van Holland én Huissen

HUISSEN - In het weekend van zaterdag 30 en zondag 31 maart is er in het centrum van 'Heerlijk' Huissen de Oer-Hollands sfeer 'Ik hou van Holland... én Huissen'! De straten en winkels kleuren rood-wit-blauw, aangevuld met typische Hollandse taferelen.

Voor de kids: Op zaterdag 30maart zal er van 1300 tot 1700 uur op de markt een 'Hollands kindknutselplein' plaatsvinden. De kids kunnen Hollandse klompjes schilderen tegen een kleine bijdrage. De Stabilo-tent, georganiseerd door Bruna, verzorgt daar knutsel/kleurmomenten. Voor alle kinderen is er tevens een leuke speurtocht op zaterdag en zondag. In etalages vinden ze letters die samen een zin vormen. Deelnameformulier is op te halen bij de Hema en Bruna. Het antwoord kan worden ingeleverd bij Bruna. Hebben ze het juiste antwoord, dan krijgen ze hiervoor een presentje. Voor een typische Hollandse smaakbeleving zorgen La Differenza, pannenkoekenhuis De Lande en Hema op deze zaterdag, in de vorm van een heerlijk ijsje, broodje warme rookworst en poffertjes!

Live muziek en voorjaarsmarkt op zondag: Op zondag zal het centrum van Huissen weer gevuld worden met een heuse grote voorjaarsmarkt 'Ik hou van Holland'! De straten zullen gevuld worden met allerlei kraampjes van de lokale ondernemer aangevuld door heel veel andere kraampjes die allerlei ander prachtige koopwaar presenteren. Ook kan de bezoeker genieten van veel soorten eten, drinken en prachtige muziek.

De Buitenpoort heeft vanaf 1300 uur een keur aan (live) optredens. Een waar smartlappenfestival. Bij mooi weer buiten en anders binnen. 't Moment heeft op deze gezellige koopzondag vanaf 1500 uur live muziek.