Zwaan nestelt in kapsalon. (foto: Christien Hamster)
Zwaan nestelt in kapsalon. (foto: Christien Hamster)

Hoe vind je je nest in Huissen?

HUISSEN - Met een glimlach en vol werklust streek ze onlangs neer in Huissen, de Zwanestad. Ze is oorspronkelijk van buitenlandse komaf en was op zoek naar een eigen nest waar ze een kapsalon kon beginnen. De zwaan sprak haar erg aan als stadswapen. 'Het is een trotse vogel', zegt Ismael en 'ze zijn altijd bezig en nestvast.'

Via vrienden raakt ze verknocht aan het Betuwse stadje en vooral de ongedwongen gezellige sfeer. Eigenlijk wilde ze haar kapsalon openen op 6 maart. Iedereen reageerde enthousiast, eigenlijk een beetje tè enthousiast... Tja, en zo kwam ze er achter dat je dus op carnavalsmaandag in Huissen beter geen zaak kunt openen, tenzij het een horecazaak betreft.

Ismael is een flexibele ondernemer en paste zich aan. De opening werd uitgesteld tot de woensdag na carnaval. Ze knipt en scheert. Doet hand- en rugmassage en er is een kopje koffie of thee. Een inloopmiddag heeft ze gepland op vrijdagmiddag 22 maart. Iedereen is altijd welkom in de Vierakkerstraat.

Toevallig of niet... de buurman is bakker en had ook het stadswapen van de zwaan. Twee zwanen naast elkaar; zo dicht bij de Kloostergracht. Misschien dat dààr ook nog eens zwanen neerstijken. Na 18 jaar Harmony of Hair is het oude pandje toch weer een sfeervolle kapsalon met een Huissense gastvrijheid.