Ingezonden brief

Nederland is groter dan Lingewaard 2

Als vervolg op alle belasting perikelen in 'Nederland is groter dan Lingewaard 1' worden de meesten van ons ook nog eens financieel zwaar gedupeerd:

Wat denkt u van ons spaargeld?

Juist... 0% rente en momenteel 2.6 procent inflatie met als resultaat dat uw spaargeld steeds minder waard wordt in een hoog tempo omdat de Centrale Europese Bank het nodig vindt om de leenrente voor banken en bedrijven op 0 procent te houden uitsluitend ten behoeve van de bedrijven waarvan de grote bedrijven zelfs door onze coalitie sterk bevoordeeld worden (oké, de huizenkopers hebben hier het voordeel maar gezien de huizenprijzen is dit voordeel slechts relatief).

En door deze 0-procent-rente loopt ons pensioen al ruim 40 procent achter doordat de jaarlijkse inflatie correctie achterblijft. En dan proberen enkele partijen het goedkope gas uit Rusland te boycotten om voor de consument het veel duurdere gas te importeren, heel fijn, een nog hogere energie rekening!

Maar ja, de tienduizenden ambtenaren in Brussel moeten uiteindelijk ook elke maand betaald worden en dat is natuurlijk correct echter wij als burger betalen deze salarissen wel inclusief de duistere onkosten vergoedingen. De toekomst van de gewone burger ligt in de voedselbanken en low-cost winkels (gelukkig verkopen ze ook daar 'gele hesjes'.

De heer Van Dreumel, Bemmel.