Lunchen, met warme soep. (foto: Margreet Jellema)
Lunchen, met warme soep. (foto: Margreet Jellema)

NLDoet in De Parkse Gaard

BETUWE - Het nog jonge voedselbos De Parkse Gaard kan wel wat hulp gebruiken deze lente. Voor NLDoet op 16 maart kan iedereen zich opgeven die lekker met een groep buiten wil werken.

Een hut bouwen bij de poel staat op het programma en rietgraspollen uitspitten want ze breiden zich wel erg uit. Naast dit steviger werk zijn er klussen als paden inzaaien met witte klaver en deels de nieuw aangelegde Hügel beplanten. Aan de basis van deze heuvel ligt oud hout wat is overdekt met plaggen waarover een laag klei ligt. Het is een experiment om zo een vruchtbare, vochtvasthoudende groeiplek te scheppen.

In voedselbos De Parkse Gaard is de slogan ‘Werken met de natuur mee’. Op NLDoet willen we graag aan het werk met iedereen die mee wil doen. "Neem een eigen lunch mee, wij zorgen voor warme soep uit de heksenketel. Laarzen zijn nodig als het nat weer is (geweest)." Opgeven op: https://www.nldoet.nl/klus/het-nog-jonge-voedselbos-verder-op-weg-helpen. Werktijd: 9.30 – 14.00 uur.

Vanuit Elst ligt De Parkse Gaard ongeveer 100m vóór 'Landerij De Park', De Park 12 in Elst. Vanuit Arnhem ongeveer 100m na 'Landerij De Park'. Let op de banier aan de weg. Voor vragen: w.middelaar@upcmail.nl.