Loop je Vitaal; Running-

therapie maar dan meer...

GENDT - Loop je Vitaal is bedoeld voor alle mensen die op een manier stress ervaren. Dit traject houdt in dat je 8 weken in een kleine groep, samen met de vitaliteitscoach, aan de slag gaat met je gezondheid door middel van runningtherapie.

De wisselwerking tussen hoofd en lichaam wordt door het lopen gestimuleerd, hetgeen een positief effect op de klachten zal hebben. Ook helpt dit de zelfredzaamheid te vergroten.

Tijdens de wekelijkse 1,5 uur durende bijeenkomst beginnen we met het bespreken en/of ervaren van een thema welke met stress te maken heeft. De thema’s die aan bod komen zijn voeding, stress, ademhaling, yoga en mindfulness. Ook wordt er van iedere deelnemer een hardloopanalyse gemaakt door een fysiotherapeut. Daarna gaan we naar buiten en gaan we aan de slag met het hardlopen. Je hoeft hiervoor niet sportief te zijn. Het gaat hierbij om de beweging en niet om de prestatie.

Uniek aan ‘Loop je Vitaal’ is de multidisciplinaire aanpak van stress. Naast het (leren) hardlopen is er aandacht voor andere thema's die met stress te maken hebben zodat de deelnemers leren en ervaren wat ze nog meer kunnen doen om hun stress gerelateerde probleem aan te pakken. Voor deze multidisciplinaire aanpak werken wij samen met een gediplomeerd diëtist, yoga docent, mindfulness docent, fysiotherapeut en vitaliteitscoach.

De bijeenkomsten vinden plaats bij WdoCare in Gendt. We starten met de eerste bijeenkomst op woensdag 13 maart. Deze is van 9:30 uur tot 11:00 uur.

Wil je meer informatie of wil jij je aanmelden? Kijk hiervoor op www.wdocare.nl/loopjevitaal.