Afbeelding
Foto:

Een boek schrijven

als integratieproject

GENDT – Op donderdagavond 31 januari vierde Jolanda Zeggelaar met de hoofdpersonen uit haar boek, familie en verschillende enthousiastelingen de lancering van haar boek. De avond werd opgeluisterd door een ensemble vanuit de Schutterij.

Het is nooit de bedoeling geweest van Jolanda Zeggelaar om naar een dorp te verhuizen, maar als ze in 2015 in Gendt komt te wonen voelt dat verrassend fijn. Dit maakt dat ze graag wil weten hoe het dagelijks leven in het dorp aan de dijk en dicht bij de rivier is en wat er bij de mensen leeft. Zo komt ze op het idee om in gesprek te gaan met enkele ouderen en jonge volwassenen uit Gendt en dat op te schrijven. Ze heeft met veel plezier naar de belevenissen en verhalen geluisterd. Gewone bijzondere verhalen. Het boek met de titel ‘Alles doet ertoe’ overhandigde Jolanda donderdagavond persoonlijk aan de hoofdpersonen.

Jolanda: ‘Ik heb Gendt beter leren kennen. Het helpt me om m’n plekje te vinden hier. Dat ik een bekende kan groeten in de supermarkt of op de dijk. Het is hier prachtig, ik ben hier graag!’