Afbeelding

Valse muziek uit Nashville

HUISSEN - Nashville is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Tennessee. De stad draagt als bijnaam Music City en wordt ook wel de hoofdstad van de countrymuziek genoemd.

Helaas klonk er de vorige week geen mooie muziek uit ‘Nashville’, maar harde taal over mensen die ‘anders’ zijn. Claimden orthodoxe extremisten de waarheid van de Bijbel en oordeelden daarmee over het leven en geloven van anderen.
Woorden achteraf kunnen de pijn niet verzachten die daarmee aan mensen is toegedaan. Maar erover zwijgen kan óók niet! Daarom wil de Protestantse Gemeente in Huissen in dit kleine stukje van Hét GemeenteNieuws duidelijk uitspreken dat wij geloven dat in de kerk van Jezus Christus ieder mens welkom is. Als beelddrager van de Schepper. Dat liefde geen zonde is, maar een geschenk van het leven. Onderstrepen en onderschrijven wij wat de Protestantse Synode twee maanden geleden nog heeft uitgesproken: dat de Protestantse Kerk geen waardeoordeel uitspreekt over de seksuele geaardheid van mensen noch over het huwelijk of andere levensverbintenissen.
Het kan en mag niet zo zijn dat de valse noten van enkelen de muziek van de liefde verstoren. Bij God is iedereen welkom (Matthijs Glastra).

Kerkdienst Portestantse Gemeente Huissen

Zondag 20 januari om 10.00 uur. Voorganger ds. Bram Grandia, Doesburg. U bent altijd welkom, ook op vrijdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur voor een kop koffie, thee en/of een praatje. Of op de filmavond van 17 januari waar de film 'Vision' zal worden getoond (19.30 uur).