Masterclass voor het goede doel

BEMMEL - Stel je voor je hebt twee aardbevingen overleefd en letterlijk al je bezittingen in de afgrond zien wegzakken. Je hebt nu niets meer: geen huis, geen land, geen middelen van bestaan.

Ongeveer 165 gezinnen treft dit lot: aardbevingsvluchtelingen uit de Himalaya. De gezinnen wonen nu in Nuwakot onder erbarmelijke omstandigheden. Ze leven daar letterlijk in dezelfde ruimten als hun vee, als ze dat nog hebben. Ze proberen zich in leven te houden met wat hier en daar door leden van de gemeenschap wordt verdiend. De gemeenschap bestaat uit relatief veel alleenstaande jonge vrouwen met kleine kinderen en ouderen die te zwak zijn om nog te werken. De mannen zijn vaak weggetrokken, op zoek naar werk of een beter leven. Er is slechts een sanitaire voorziening voor deze 165 gezinnen. Enkele families hebben iets wat als wc dienst doet, de meesten moeten hun behoeften in de openlucht doen.

Rotary Lingewaard probeert geld bijeen te brengen voor de bouw van een sanitaire voorziening voor een aantal van deze gezinnen. Daarom organiseert Rotary op 13 januari van 14:00 - 16:30 uur de Benefietmasterclass 'Het wonder van de harmonie' in de theaterkerk in Bemmel. Wilbert Friederichs beantwoordt op inspirerende wijze de vraag: Bepalen we zelf wat we mooie muziek vinden, of helpt de natuur ons een handje? Na de pauze brengt zangensemble Marcato een programma vol humor, passie, lichtvoetigheid en drama met onder andere nummers uit The Lion King, Aida en Les Miserables.


Kaartjes (exclusief betalingskosten, max. 0,45 euro ) à 16 euro per stuk zijn te bestellen via www.rotarylingewaard.nl.