Inspiratie uit kloosterleven

HUISSEN - De protestantse kerken in de gemeente Lingewaard dragen ieder op hun eigen manier bij aan het oecumenisch vormingswerk. Het jaarthema van Pleisterplaats Ressen ‘Stap in de stilte, inspiratie uit het kloosterleven’ vormt de rode draad.

De protestantse gemeente Huissen verzorgt drie filmavonden rond dit thema. De eerste filmavond is op donderdag 17 januari. De film ‘Vision’ uit 2009 zal dan worden vertoond. Hildegard von Bingen (1098 - 1179) was haar tijd ver vooruit. Deze beroemde benedictijnenzuster was een visionair in alle betekenissen van het woord. Zij was een christelijke mysticus, componist, filosoof, toneelschrijver, dichter, naturalist, wetenschapper, arts, kruidkundige en ecologische activist. Ze richtte een eigen vrouwenklooster op en joeg daarmee veel van haar mannelijke collega’s tegen zich in het harnas. In 2012 is deze vooruitstrevende vrouw vol van geloof verandering en verlichting heilig verklaard.

De overige twee filmavonden worden gehouden op donderdag 14 februari (Hadewych, 2009) en 21 maart (Walk with me, 2017). Protestantse kerk te Huissen, Raadhuisplein 35. Aanvang 19.30 uur. De films worden kort ingeleid en na afloop is er tijd voor nagesprek. U bent van harte welkom. Meer info via Matthijs Glastra, predikant@pknhuissen.nl.