Van links naar rechts: Chris de Graaf, Wim Sterling, Larissa Hovelings, Alwin Dekker, Eric de Reus, Cees Besteman. (foto: Frank Streng)
Van links naar rechts: Chris de Graaf, Wim Sterling, Larissa Hovelings, Alwin Dekker, Eric de Reus, Cees Besteman. (foto: Frank Streng)

Verrassende winnaar

27e pistoolnacht van Bemmel

BEMMEL - Larissa Hovelings winnaar geworden van de Siefkes wisselbokaal. Hiermee volgt ze haar vader op.

Gedurende de nacht werd wel duidelijk dat er vijf gegadigden zijn, die aanspraak op de titel maakten. In de loop van de nacht wist Larissa (SV de scherpschutters Melick) de achtervolgers langzaam af te schudden en kwam ze uiteindelijk als winnaar uit de bus met een gemiddelde van 270.2 punten. Na lange tijd weer een dame als overall winnaar van de pistoolnacht. De laatste keer was in 1993 en toen was Tineke Kersten –Huibers de winnaar.

De strijd om plaats 2 en 3 was bijzonder spannend. Met nog een uur te gaan, zestig schoten, waren hiervoor nog drie schutters in de race. Het onderlinge verschil was vijf punten na elf uur schieten.

Uiteindelijk wist Alwin Dekker (SV Genemuiden) de tweede plaats bemachtigen en Cees Besteman (sv De Eendracht Haaksbergen) werd derde en Eric de Reus vierde.

Bij het Opgelegd pistool was het spannend tussen Chris de Graaf van de organiserende vereniging en Wim Sterling van SV Colmsgate (Deventer). Na het vijfde uur nam Wim de kop over en na tien uur schieten was het verschil nog maar slechts twee punten. Wim Sterling won uiteindelijk met een gemiddelde van 193.8 en met acht punten verschil op De Graaf.