Afbeelding

Maak je eigen website in de bieb

HUISSEN - Ben je 10 jaar of ouder en vind je het leuk om te leren hoe je websites moet bouwen? Geef je dan op voor de gratis workshop ‘Websites bouwen met html en css’ op 16 januari in Bibliotheek Huissen.

Samen met studenten van het ROC Rijn IJssel ga je aan de slag met het maken van een website. Je maakt hierbij gebruik van de computertalen html en css. Maak bijvoorbeeld een website met grappige nieuwtjes uit jouw buurt of help je moeder of oom met het maken van een eigen website.

Reserveer in de bieb snel een plaatsje voor de workshop op 16 januari van 15.30 tot 17.30 uur in Bibliotheek Huissen. Er zijn nog plaatsen vrij. "Voor de workshop heb je je eigen laptop nodig. Installeer van tevoren het programma ‘Brackets’ op je laptop, zodat je direct aan de slag kunt. Graag van tevoren even aanmelden via huissen@obgz.nl of in de vestiging zelf. Kijk voor een volledig overzicht van digitale workshops voor kinderen op www.obgz.nl/digiplayground."

Angerense jeugd organiseert

ANGEREN- Een van de projecten waarmee de werkgroep leefbaar Angeren bezig is heet: 'Jong in de buurt'. Dit project geeft jongeren in de leeftijd van 14 t/m 18 jaar de kans om activiteiten te organiseren.

Sinds juni 2018 zijn er een zevental Angerense jongeren in de leeftijd van 17 en 18 jaar actief om iets leuks te organiseren. Na enkele vergaderingen zijn ze er ook achter dat een activiteit organiseren niet zo maar uit de lucht komt vallen. Afspraken maken met locaties, het maken en verspreiden van publiciteit en het organiseren van de dag zelf; het was een hele klus. Het eindresultaat is aanstaande zaterdag, 12 januari. Jongeren van 15, 16 en 17 jaar, die iets met Angeren hebben kunnen vanaf 14.00 uur in het Dorpshuis aan de Emmastraat te Angeren zaalvoetballen. Zowel jongens als meiden zijn welkom! Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor dit toernooi. Je kunt je als team of individu aanmelden. Er zijn geen kosten aan deze activiteit verbonden. Als je om 14.00 uur nog binnenkomt en je hebt je sportkleren bij je dan kun je nog meedoen.

Als je verzekerd wilt zijn van een plaats dan kun je ook contact opnemen met een van de begeleiders van de jongeren. Bel/app dan naar 06 20601157 of mail naar marcelino@ffietsanders.nl. Ook als je in Angeren woont en je bent tussen de 14 en 18 jaar en je wilt iets anders dan voetballen, laat het even weten. Er zal contact met je worden opgenomen.