Kaarten bij KBO Huissen

HUISSEN - Er wordt ook gekaart bij de KBO Huissen. Dit is elke week op de donderdagavond in Rijnwaal Sancta Maria en men start om 18.30 uur. Voor deze avond betaalt men één euro voor aanschaf en onderhoud materialen.


Verschillende kaartspelen worden gespeeld al naar gelang de interesse. Ook hier weer staat gezelligheid en contact met elkaar voorop. "Wilt u het ook eens proberen? Op 10 en 24 januari bent u welkom. Let op berichten op KBO Facebook of www.kbohuissen.nl en in Hét GemeenteNieuws.

Cursus druiventeelt bij Mea Vota

HUISSEN - Hoeveelheid water geven, welke voeding of helemaal (terug-)snoeien na het seizoen zijn vragen die voorbij komen. Om op al deze vragen een antwoord te krijgen organiseert Mea Vota een cursus druiventeelt. In een paar zaterdagen leert men van 9:30 tot 12:00 uur de fijne kneepjes van het vak.

Tijdens de cursus komt o.a. aan de orde: wintersnoei, bemesting en ziektebestrijding, eerste snoei, zomersnoei en krenten. De kosten voor deze cursus, die uit vier dagdelen bestaat, bedraagt inclusief koffie of thee veertig euro.

Mea Vota ligt aan de Boskoops Glorie 33 in Huissen. De cursus start op zaterdag 27 januari om 9.30 uur. De cursus start bij minimaal zes deelnemers. Opgeven kan met vermelding van naam, e-mail adres en telefoonnummer via info@mea-vota.info. Meer informatie te verkrijgen via 06 24642651.

Muziekgeschiedenis bij SAB

BEMMEL - Op 1 februari om 10.45 uur wordt er door Stichting Senioren Actief Bemmel (SAB) gestart met een cursus muziekgeschiedenis in De Kinkel in Bemmel.

De cursus bevat vijf ochtenden van 1,5 uur en wordt gegeven door Kees van de Heuvel, docent kunst- en muziekgeschiedenis. Hij behandelt een aantal hoogtepunten uit de Westerse muziekgeschiedenis en legt verbanden met andere culturele aspecten binnen een stijlperiode.

Voor (meer) informatie kan men bellen, (bij voorkeur tussen 16.00- 18.00 uur) met de cursuscoördinatoren Senioren Actief Bemmel SAB: Willemien Hermsen: 0481 463555, José van Rossum: 0481 461856.

Nieuws insturen?

REGIO - Stuur uw bericht eenvoudig in via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.

Daar klikt u bovenaan het scherm eerst op de regio waar u uw bericht geplaatst wilt hebben. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws aanleveren' De rest wijst zich vanzelf. Vragen? bel: 0481 464770.