Pronkzitting

Kraonige Zwaone in De Brink

HUISSEN - Op zaterdag 26 januari zal door SHCG De Kraonige Zwaone de tweede pronkzitting in rij worden opgedragen aan Prins Lucas op d’n Bok en zijn hof bestaande uit Prinsenvrollie Didi en Lisa en Hofmaarschalk George.

Ook dit jaar wordt sporthal De Brink door de Kraonige weer omgebouwd tot heuse Zwaonetempel waar plaats is voor ongeveer duizend belangstellenden. Al maanden is de Pronkcommissie onder leiding van Stadspresident Bas Boerboom druk in de weer geweest om te komen tot een 'kraonig' programma.

Klokslag 20.11 uur zal de aftrap worden gegeven voor ongetwijfeld een spetterende carnavalsavond. Traditioneel zal Buut, Zang en Dans tijdens de Pronkzitting centraal staan. Naast optredens van verschillende Buutreedners van Fillipus Neri zullen onder andere ook De Slubkes en beide gardes hun beste beentje voor gaan zetten. Dit alles zal muziekaal ondersteund worden door de showorkest De Dieseltrekkers.

Net als voorgaande jaren gaan de deuren van de sporthal om 19.00 uur open. Natuurlijk is De Kuul al eerder geopend. Kaarten à 17,50 euro zijn verkrijgbaar bij Drankenhandel Degen in de Elsstraat, bij Foto Van Eimeren in de Langestraat en bij Inktvis in de Duisterestraat. Ook kunnen eenvoudig kaarten besteld worden middels de site van De Kraonige Zwaone: dekraonigezwaone.nl.

Na afloop van de Pronkzitting zal weer een gezellige 'after pronk' in De Kuul worden georganiseerd. Hier kan onder het genot van een drankje en een hapje de Pronk uitgebreid geëvalueerd worden.