Ingezonden brief

Nationale Ombudsman

Goedenavond,

Een biocentrale in Bergerden laat de burgemeester een bezoek brengen aan dit geheel vanwege stankoverlast. Mw. de Burgemeester weet alsdan de weg naar de provincie te vinden.

Alle overlast en met name gezondheidsrisico’s vanwege de geitenhouderij Bouwens hebben onze 'burgermoeder' doen besluiten ieder gesprek met de buurt te weigeren en te weigeren stappen richting provincie te zetten.

Er valt een verschil in optreden vast te stellen naar het oordeel van de buurt. In het ene geval gaat het voornamelijk om bedrijven, in ons geval voornamelijk om inwoners. In het ene geval om stank, in ons geval om ernstige bedreigingen van de gezondheid.

De buurt voelt zich niet beschermd door de gemeente, niet door het college, niet door de meerderheid van de politieke partijen.

Als buurt hebben we dan ook besloten ons te richten tot de nationale ombudsman.

Waar we door de lokale politiek in de steek gelaten worden, zullen we andere wegen zoeken.

We prijzen ons voorlopig gelukkig met de morele steun die we in alle opzichten ontvangen van gedeputeerde Drenth, die bij herhaling aangeeft dat de gemeente in heden en verleden gefaald heeft.

Het is natuurlijk jammer dat we in de Lingewaardse gemeenschap tot dergelijke redelijke scherpe tegenstellingen moeten komen, zeker in deze kersttijd.

Het is niet anders. De gemeente en de heersende coalitie hebben dit op hun geweten.

Namens de zeer gemotiveerde buurt, die strijdt voor haar eigen gezondheidsbelangen,

René Abels

Reinier Peek