CCE-avond over Tuinen van Monet

ELST - De thema-avond van Creatief Collectief Elst (CCE), op vrijdagavond 29 november, gaat over de beroemde tuinen van de schilder Monet. De lezing start om 20:00 uur in de Bibliotheek van Elst.

Claude Monet schilderde tussen 1900 en 1925 voornamelijk tuinen. Deze vielen op door de fantastische uitbarstingen van kleur. Het werk van Monet ontwikkelde zich destijds volop in een nieuwe richting. Hij was daarmee een inspiratiebron voor moderne kunstenaars als Rothko en Pollock.

Kunsthistorica Marieke van der Heijden verzorgt deze twintigste lezing van CCE. Haar motto: 'Meer weten is leuker'. Dat belooft zoals altijd een leerzame én leuke avond te worden.

Tip 1: eerst naar de lezing, dan naar de tentoonstelling ‘Monet. De Tuinen’ in het Gemeentemuseum in Den Haag. Je ziet dan gegarandeerd meer!

Tip 2: schrijf je in voor de korte cursus kunstgeschiedenis van Marieke van der Heijden, die start op 27 januari 2020. In vier lessen behandelt ze in vogelvlucht de belangrijkste stromingen en kunstwerken van de 17e tot en met de 20e eeuw. Inschrijven: tijdens de pauze of na afloop van de lezing over Monet of via: creatiefcollectiefelst.nl.

Creatief Collectief Elst denkt en werkt mee aan het programma van het Kunst- en CultuurCafé Overbetuwe (KCC). De thema-avonden van CCE maken deel uit van het programma van KCC.
Opgeven via info@creatiefcollectiefelst.nl of 06 19324660. Kosten: vrijwillige bijdrage bij de uitgang (richtbedrag zeven euro).