Echte Mokken voor de Molukken: Overbetuwe4Ambon

OVERBETUWE - In september werd het eiland Ambon getroffen door een zware aardbeving. Veel mensen vonden hierbij de dood, terwijl er ook talloze gewonden waren. Ook in materieel opzicht liet de aardbeving een ware ravage achter. Het zal nog jaren duren voor het eiland deze zware klap weer te boven zal zijn.

In onze gemeente Overbetuwe woont een grote groep Molukkers, die sinds 1951 een welkom deel van onze gemeenschap vormt. "U kunt hierbij uw steentje bijdragen. U kunt denken aan deelname aan een fundraisingdiner met Ambonese gerechten, het kopen van een drankje bij Switch Elst/ initiatief Mokken voor de Molukken, toeschouwer zijn bij de benefiet voetbalwedstrijd tussen een combi Elistha/Spero team tegen een Moluks team en deelnemen aan een heuse Pubquiz. Initiatieven van inwoners worden uiteraard van harte gewaardeerd.

Drie fractievoorzitters in de gemeenteraad van Overbetuwe (Roel Eefting van D66, Elbert Elbers van de Partij van de Arbeid en Ard op de Weegh van Burgerbelangen OverBetuwe) vormen een kerngroep, die de activiteiten coördineert. In de kerngroep zitten vanuit de Molukse gemeenschap Febby Hetharia en Hans Ririhena. De activiteiten staan op de website www.overbetuwe4ambon.nl.

"Wij vragen u om aan de acties mee te doen. Dat kan door een bedrag te doneren. Het IBAN-rekeningnummer is NL30ABNA0487669363 ten name van GIM Elst, onder vermelding van Overbetuwe4Ambon. U kunt ook met uw bedrijf, uw beweging, uw wijk(platform) of anderszins een actie ondernemen voor Ambon. We hopen op uw medewerking door een donatie en/of uw aanwezigheid bij de activiteiten."

Ook uw bericht in de krant?

NIJMEGEN-NOORD - Wilt u iets onder de aandacht brengen in uw regio? Dat kan! Uw bericht kunt u heel eenvoudig online insturen via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.

Daar klikt u bovenaan het scherm eerst op de regio waar uw bericht over gaat. U kunt voor één regio een bericht insturen. Mocht u uw bericht graag in meerdere regio's geplaatst willen hebben, dan mag u dat aangeven bij: 'Opmerkingen'. De redactie zal dan kijken of er plaats voor is. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws aanleveren' . Uiteraard kunt u ook een bijpassende (rechtenvrije) foto toevoegen. De rest wijst zich vanzelf. Komt u er toch niet helemaal uit? Belt u dan gerust even: 0481-464770, wij helpen u graag verder, zodat ook úw bericht in de krant terecht komt.