Leo Starink pleit voor meer groene ruimte voor mens en dier
Leo Starink pleit voor meer groene ruimte voor mens en dier

Lezing over

groene ruimte voor mens en dier

ELST - Natuurbeheerder Leo Starink pleit voor meer groen en een duurzamere leefomgeving. Hoe kunnen we dit in onze eigen tuin en omgeving bereiken? Hij vertelt hierover tijdens zijn hoorcollege op donderdagavond 7 november in Bibliotheek Elst.

Wilgen knotten, poelen graven, nestkasten plaatsen voor steenuilen, een voedselbos aanleggen… Leo Starink draait er zijn hand niet voor om. Als voorzitter van Stichting Overbetuwe Groen Natuurlijk pleit hij voor meer groen in onze eigen tuinen en parken. Hij is ook een van de initiatiefnemers van de Santackergaard, het voedselbos in Park Lingezegen. Hij gaat graag met de aanwezigen in gesprek over duurzaamheid in je eigen leefomgeving. Zijn hoorcollege duurt van 20.00 tot 21.30 uur.

Kaartverkoop

Dit college is onderdeel van de collegereeks Universiteit van Overbetuwe. Bibliotheekleden en studenten betalen 2,50 euro, overige bezoekers kopen een kaartje voor vier euro. Koop je kaartje vooraf in de bibliotheek of via www.obgz.nl/uni-overbetuwe.

Deze lezing sluit aan bij de bibliotheekcampagne ‘Nederland Leest’, die de hele maand november duurt. Nederland Leest staat dit jaar in het teken van duurzaamheid en het werk van Jan Wolkers. Van 1 - 30 november is de geschenkbundel ‘Winterbloei’ voor iedereen gratis verkrijgbaar in de bieb. Het boek bevat naast natuurverhalen van Jan Wolkers ook werk van Onno Blom, Aaf Brandt Corstius en Ronald Giphart.