Groepsfoto vechters en trainers. (foto: albouts)
Groepsfoto vechters en trainers. (foto: albouts)

Budovereniging Elst zeer succesvol in Goch

ELST - Op 12 oktober nam budovereniging Elst deel aan het kickboksgala van MTBG Goch in Duitsland. De jeugdvechters Bahir Mahboub en Bibi Heusinkveld waren er klaar voor, de laatste maanden stond alles in het teken van de wedstrijdvoorbereiding bij Bibi en Bahir en nu wilden ze gaan knallen!

Bibi was als eerste aan de beurt. Daar ging de bel voor de eerste ronde, Bibi nam gelijk het initiatief door als eerste in de aanval te gaan, haar tegenstandster moest al snel achteruit. Al in de eerste ronde kreeg Bibi een strafpunt omdat ze haar tegenstandster in het gezicht geraakt zou hebben; het is bij de jeugd niet toegestaan om te slaan of te trappen naar het hoofd. Ook de 2e en de 3e ronde was Bibi de betere, haar tegenstander had zichtbaar last van de snoeiharde low kicks van Bibi. En het was dus ook niet verrassend dat de jury unaniem Bibi als winnaar uitriep.

Toen was het de beurt aan Bahir. Vanaf de bel in de eerste ronde ging Bahir helemaal los en zette hij zijn tegenstander steeds onder druk. Na de eerste ronde moest hij heel even op adem komen, maar al snel hervatte hij zijn strijdplan. Hij bleef naar voren vechten, maakte continue mooie combinaties en de aanhang van zijn tegenstander werd steeds stiller. Hij was alle drie de rondes overtuigend beter. En even later klonk er door de speakers: en we hebben een winnaar, die komt uit de blauwe hoek Bahirrrrrrrrr Mahboub.

"U kunt bij Budo Vereniging Elst deelnemen aan verschillende vecht- en verdedigingssporten. Neemt u gerust een kijkje op onze site, en een gratis proefles is altijd mogelijk: www.budovereniging-elst.nl."