Mantelzorger,

je kunt het zomaar zijn!

ELST - De vijfde en laatste middag van het preventieproject van Buurtzorg Elst stond in het teken van pillen, poeders en inhalatoren verzorgd door de Batouwe apotheek.

Tijdens deze middag vertelde apothekersspecialist Jiske van de Bovenkamp en twee apothekersassistenten Manou en Diria over de werkwijze in de apotheek. Er werd onder andere informatie gegeven over de functie van de apotheek, de kosten van medicijnen, vergoedingen van de zorgverzekeraars en zelfzorgmedicatie.
De Batouwe apotheek is een van de 200 apotheken in Nederland die nog zelf capsules, cremes en zalven bereid. Als afsluiting kregen de deelnemers als presentje het bekende potje olijfzalf en een informatieboekje over Wijs met medicijnen.

Deze middag werd afgesloten met een gezamenlijke evaluatie en hier zijn positieve reacties uit gekomen van de deelnemers.
Het waren vijf verschillende middagen met goede en informatieve onderwerpen die door de deelnemers enthousiast zijn ontvangen! Dit preventieproject 'Mantelzorger, je kunt het zomaar zijn!' gaat volgend jaar zeker een vervolg krijgen!