Drama klas basisschool
Drama klas basisschool pr

'Kunst!Zinnig?' een debatavond maar dan anders

ELST - Theater De KiK presenteert op maandag 11 november in de theaterzaal een debatavond over de waarde van kunst in het onderwijs, de zorg, het bedrijfsleven en de openbare ruimte.

Bij kunst denk je al snel aan wat mooi is of niet mooi. De meeste mensen kennen kunst vanuit een museum, tijdens concerten of in het theater.

In dit debat willen wij verkennen of kunst ook een andere functie kan hebben. Kan het een vernieuwend middel zijn om in een aantal beroepsgroepen, bv. in de zorg en het onderwijs, op een andere manier je doelen te halen? Wordt kunst al eigenlijk niet breder ingezet, bv in het bedrijfsleven? Waarom vindt men kunst zo vaak te duur?

Tijdens deze avond presenteren vier sprekers hun visie op de waarde van kunst in hun eigen vakgebied, onderwijs ( Ingeborg Kaandorp, kunstenaar), zorg (Jeroen Swarte, RIBW), bedrijfsleven (Verily Klaassen, Rabobank), openbare ruimte (wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder).

Gespreksleider: Petra Verschoor. Coördinator buurtbemiddeling in Nijmegen. Muzikale omlijsting: Elles Springs (singer-songwriter, muziekdocent voor jongeren bij Pluryn.) en Mark de Grauw (gitarist en zanger). Live beeldverslag: Jelko Arts (striptekenaar).

De vier sprekers zullen hun verhaal afsluiten met een stelling, zodat hierover gedebatteerd kan worden. Als organisatie voegen wij er een stelling aan toe: Kunst is geen kostenpost maar een investering. Genoeg stof om over na te denken. Veel te bediscussiëren. Wees welkom! Voor meer informatie en kaarten voor deze avond à negen euro (inclusief drankje) www.theaterdekik.nl.