Oud en jong samen op de knieën voor een brein-vloerpuzzel. Voor een derde keer organiseerde T. Metissimo een feestelijke Science- & Cultuur jaarafsluiter. Ditmaal met op verzoek een nieuwe Science- en Cultuurhoek en dat bleek een goed idee! (foto: Magriet Strasser)
Oud en jong samen op de knieën voor een brein-vloerpuzzel. Voor een derde keer organiseerde T. Metissimo een feestelijke Science- & Cultuur jaarafsluiter. Ditmaal met op verzoek een nieuwe Science- en Cultuurhoek en dat bleek een goed idee! (foto: Magriet Strasser) Foto: Magriet Strasser

Science & cultuurfeestje

BEMMEL - Alweer even geleden... Op donderdag 28 juni liepen de eerste fans uit verschillende provincie-windstreken De Kinkel in Bemmel binnen. Voor een derde keer organiseerde T. Metissimo een feestelijke Science & cultuuravond. Iedereen was al lekker en gezellig bezig tot de spannende presentaties van de research opdrachten begonnen...

Binnen het jaarprogramma van T. Metissimo wordt deze unieke vorm van research als grensverleggend, heavy en keileuk gewaardeerd. Minstens een jaar gaan de jeugdigen echt de diepte in. Op de feestelijke slotavond vertellen ze hun ontdekkingen.

Als jongste beet Elmar de Groot uit Huissen de spits af met zijn ontdekkingstocht over hoe de hond een huisdier werd en wat hij daarbij nog meer ontdekte. Joost Wilkens uit Bemmel vervolgde in een wereldtijdlijn met drie bijzondere dinosauriërs waaronder de Nederlandse Maas-Dino. Hij vertelde waarom de Dino-stamboom (nog) niet volledig is. Coen Wagter, een natuurtalent qua onderzoek, vertelde over zijn ontdekkingen in Ressen met de hydro- & aquaponicskweken zoals het ocimum basilicum rexna. Tot slot vertelde Ikira Wortel (haar mede-student was op vakantie) over hun profielwerkstuk 'a Solar Charging Gadget', een eigen-ontwerp cap op zonnecellen en draadloze 'muziek-oortjes', via mobiel aanstuurbaar.

Na de Science & cultuurdiploma- en certificaatuitreiking genoten we van het vele lekkers. De Science- en cultuurhoek met onder andere DNA-armbandjes en schaakborden bleek een goed idee, zie foto. Dank was er voor allen voor de fantastische in- en doorzet. Meer info staat op www.TalentoMetissimo.nl.