Sanne Verkerk (foto: Willem van Gerwen)
Sanne Verkerk (foto: Willem van Gerwen) Willem van Gerwen

Expositie van Sanne Verkerk in het Marikenhuis

NIJMEGEN - Zondag 22 juli om 16.00 uur is de officiële opening van de expositie van Sanne Verkerk in het Marikenhuis. Haar werk is daarna te zien tot eind oktober tijdens de openingstijden. De toegang is gratis.

Sanne Verkerk woont en werkt in Kampen. Als vrijwilligster van het eerste uur heeft zij haar coachingskwaliteiten ingezet voor het Marikenhuis. Dat betekende veel voor haar. Het is dan ook bijzonder dat zij nu in het Marikenhuis haar schilderijen ten toon stelt. Een aantal jaren geleden werd Sanne geconfronteerd met kanker. Het geloof in de helende werking van kunst ervaart zij dagelijks aan den lijve. Het werk dat ze maakt is een weerspiegeling van het proces dat ze doormaakt. Vooral in moeilijke periodes helpt het bezig zijn in haar atelier. Het geeft haar rust en ruimte in haar hoofd. Sanne werkt heel intuïtief: zoekend in lijn, vorm en kleur, kijkend en tastend, experimenterend met de materialen.

Zo ontstaan zeer kleurrijke en expressieve, betekenisvolle schilderijen, die het bekijken waard zijn. Meer info staat op www.marikenhuis.nl.

'Zoete tranen'. Een schilderij van Sanne Verkerk (foto: Sanne Verkerk)