Kasteelboerderij Huis Sevenaer. (foto: Rene Wijnbergen)
Kasteelboerderij Huis Sevenaer. (foto: Rene Wijnbergen) Rene Wijnbergen

Buitenkans op kasteelboerderij voor kunstenaars

ZEVENAAR - Oproep aan u kunstenaar u aan te melden mee te doen om een 'door het landgoed geïnspireerd' kunstwerk te vervaardigen.

Als één van de activiteiten in het 100e geboortejaar van jonkheer Huub van Nispen van Sevenaer organiseert Landgoed Huis Sevenaer een creativiteitscyclus, onder de subtitel 'vreugdevolle inspiratie'. "We zien alle opgaven van mogelijke kunstdisciplines, niveaus en geledingen uit de maatschappij blij en vreugdevol tegemoet. We beogen daarbij een zo groot mogelijke diversiteit.

Informatie en aanmelding van u als kunstenaar staat op www.huissevenaer.nl/kunstevenement. Op 26 oktober, de dag van de inspiratie, krijgen de deelnemers de gelegenheid verrukt ronddwalend hun persoonlijke inspiratie voor een kunstwerk op te doen, ter versterking van de verbeelding.

Zaterdag 23 november is de dag van het podium. De kunstenaars worden uitgenodigd om hun geïnspireerde kunstuitingen te komen presenteren/ exposeren. Ook na 23 november zijn er mogelijkheden om te exposeren voor het bredere publiek.

Er is geen enkele sprake van competitie en dus ook geen prijsuitreiking; Deelnemen en de publiciteit die het oplevert vormen de natuurlijke 'beloning'. De kunstuitingen blijven ook eigendom van de makers.