Fate-bandleden. (foto: Wijkvereniging Elderveld)
Fate-bandleden. (foto: Wijkvereniging Elderveld) Wijkvereniging Elderveld

Koningsdag in Elderveld

ARNHEM - Op zaterdag 27 april 10.30 tot 16.30 uur zijn er rondom sporthal Elderveld, Breezandpad 13 diverse activiteiten: treintje door een deel van de wijk, diverse springkussens, suikerspin, schminken, kinderbingo, poppenkast en handjes schudden met Eldy.

En er is nog meer: kleedjesmarkt voor de jeugd, vrijmarkt voor jong en oud (20 euro per kraam), optredens door Fate, Bandera Latina en het Arnhems Binnenstadskoor, Rad van Avontuur en een loempiakraam/visboer. Polsbandjes voor de jeugd voor deelname aan de activiteiten. Kosten: drie euro. Dit evenement wordt georganiseerd door de wijkvereniging Elderveld, e-mail: wijkver.elderveld@hetnet.nl.

Even terug naar de jaren '60: op Koningsdag 27 april zal de band Fate, uit Arnhem, in Elderveld optreden. Fate brengt instrumentale muziek van The Shadows en daarnaast ook rock 'n' rollnummers uit de jaren '60 en '70. Niet alleen 'oudere jongeren' beleven hier veel plezier aan, ook jongeren weten dit te waarderen. Fate is ontstaan uit pure nostalgische gevoelens. Fred ter Hennepe, Alfons Haket, Theo Gamelkoorn en Eef Foppen hebben allen in respectabele groepen gespeeld. Wat altijd is gebleven is de muziek die hun jeugd heeft gekleurd. De liefde voor deze muziek, uit hun jeugd, heeft hen op enig moment samen gebracht. Fate neemt u mee met herkenbare muziek voor jong en oud.