Afbeelding

Drie belangrijke tuintrends van 2019:

1. Groen: veel planten, weinig bestrating en minder dode materialen

Het promoten van minder bestrating in de tuin is al een paar jaar een hot item. Dit komt vooral door het toenemende waterprobleem in tuinen met veel bestrating. Maar minder dode materialen is niet alleen van belang voor een goede waterhuishouding, planten maken van u ook 'een blijer mens'. Meer groen geeft rust en meer tuinplezier. Ook niet onbelangrijk, de juiste vaste planten trekken nuttige insecten aan in uw tuin.


2. Puur: terug naar de basis


Een tuin met niet te veel poespas, maar een goede mooie basis. U kunt hierbij denken aan een ruim gazon. Of een waterbassin, zodat de vogels hun dorst kunnen lessen. Siergrassen, die zorgen voor een zachte uitstraling en waar u het hele jaar plezier aan beleeft. Maar ook het zelf kweken van kruiden en groenten.

3. Samen: een fijne plek om samen te komen

Het leven is druk, snel en complex. Steeds meer merken we dat alles 24 uur per dag doorgaat, we zijn overal bereikbaar en op elk moment. De tuin is een plek om samen tot rust te komen. Als gezin samen buiten eten, met vrienden borrelen onder de overkapping, met de buren samen rond de vuurkorf. De tuin is een plek om samen te genieten en het leven te delen.


Voor meer informatie over de tuintrends van 2019 kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met Lensen hoveniers, Sandersweg 4, Oosterbeek, 026 333 3134, www.lensenhoveniers.nl.